Home » Travel » Marrakech

Marrakech

geplaatst in: Travel 0
Marrakech

Marrokko - Marrakech

Fascinerende stad

Marrakech is een fascinerende stad vergelijkbaar met de Bazaar in Beverwijk maar dan in 10 fout daarvan. Het ligt ten westen van Marokko en heeft 1.170.000 inwoners en behoort tot één van de vier koningssteden. Je vindt daar prachtige architectuur, heerlijk eten, betoverende Riads en een continue levendigheid. Er is een mix van diverse talen te horen; naast Arabisch en Berber spreken de meeste bewoners ook vloeiend Frans. In de toeristische gebieden spreekt men prima Engels

Koutoubia-moskee

De valuta is de dirham en je kunt er prima pinnen. Verstandig om wat cash op zak te houden voor taxi's, lokale winkels.

Het klimaat is vooral in de winter en voorjaar aangenaam maar in de zomer zou ik het zelf vermijden vanwege de enorme hitte.
Verblijf je daar in de winter dan is het aan te raden om voor de avond en ochtend wat warmers aan te trekken.

Kleding; Marokko is een moslimland maar je ziet er een variatie aan kleding van dames die bedekt rondlopen tot jonge hippe meiden geheel westers gekleed. Hoewel het prima kan vind ik het zelf gepast om respectvol gekleed te gaan met bedekte schouders en knieën.

Transport; Marrakech is maar ca. 3 uurtjes vliegen vanuit Nederland. Laat je door je hotel of riad ophalen vanaf het vliegveld, dat maakt je reis een stuk relaxter. Met de taxi kun je prima verplaatsen binnen Marrakech, deze hanteren een vast tarief van a. € 5,00 per rit binnen Marrakech ('s avonds kan het wat meer kosten ca. € 8,00) Je kunt ook per paard en wagen (ca. € 20 per rit) of tuktuk (ca.€ 4 per rit). Spreek in ieder geval vooraf de prijs af.

 

Koutoubia-moskee
shop marrakech

Wat te zien in Marrakech

Bahiapaleis

Bahiapaleis

Majorelletuin

Majorelletuin

Majorelletuin
Kasbah moskee

Kasbah moskee

Majorelletuin

Majorelletuin

Saaditombes

Saaditombes

winkeltjes

Kleurrijke winkeltjes

Koutoubia-moskee

Koutoubia-moskee

Souks

Souks

Planning voor een weekje Marrakech

Dag 1 Aankomst in je Riad en even bijkomen. Bij de meeste Riads wordt je ontvangen met een wat hapjes en Marokkaanse thee. Een goede gelegenheid om alvast te informeren naar de prijzen van de excursies. Je kunt bijvoorbeeld een stads tour met gids boeken maar geef aan en spreek goed af wat je graag wilt zien want anders wordt het een commerciële tour van winkel naar winkel en dat kun je na de stads tour natuurlijk op eigen gelegenheid doen.

Dag 2 Stads tour of op eigen gelegenheid er op uit. Je Riad heeft een kaart van de stad beschikbaar waarop de bezienswaardigheden vermeld staan.

Dag 3 Als je even de stad zat bent of met kinderen bent is het misschien leuk om een quad tour te doen. Het boeken van zo'n tour is vaak in je hotel of Riad wat duurder maar buiten je verblijf zijn er genoeg aanbieders waar je nog over de prijs kunt onderhandelen. Ben je met een groep van 4 personen dan betaal je ca. € 25,00pp voor een half dagje quad rijden.

Dag 4 Bezoek de prachtige Marjorelletuin eventueel in combinatie met het Yves Saint Laurent Museum. Na afloop kun je lekker lunchen schuin aan de overkant van de tuin; shop en restaurant MyV kawa Majorelle.

Dag 5 Woestijntour met overnachting. Let op, neem warme kleding mee!

Dag 6 Dag tour naar de Ouzoud waterval of een nachtje daar in een van de hotels verblijven. Informeer bij de hotels voor een transfer.

Dag 7 Dag tour naar het prachtige rustige kust stadje Essaouira of daar een nachtje verblijven.

 

 

Quad tour Marrakech

Wat je moet weten van Marrakech

Gids; bespreek vooraf wat je wilt zien. De meeste gidsen krijgen commissie als ze je naar shops en restaurants brengen. Let dus op dat het geen commerciële tour wordt en houdt de regie in eigen hand.

Op straat zijn er diverse taxi bedrijven die privé tours aanbieden maar wees daar voorzichtig mee en probeer aan te voelen wie te vertrouwen is. Via hotel of excursie bureaus kun je ook een privé tour boeken, prijzen variëren van ca. € 85,00 tot € 145,00 per 4 personen. Ook de taxi chauffeur probeert zijn commissie te verdienen door voor jou het restaurant te kiezen. Lunch bijvoorbeeld met uitzicht over de waterval en niet in een restaurant achteraf.

Raak niet overrompeld door alle straat verkopers; iedereen probeert aan je te verdienen. Als je wat koopt, onderhandel dan over de prijs.

Let op de mannetjes met aapjes en slagen op het plein. Als je accepteert om een slang of een aap om je nek te nemen dan moet je betalen anders wordt het een vervelende discussie. Geef ze dan ca. € 1 of € 2 . Wil je dit niet wees dan duidelijk of negeer ze.

Ga je naar de watervallen kun je een lokale gids meenemen voor ca. € 15 maar het is niet echt nodig.

Wil je een moskee in, doe je dan voor als moslim en draag gepaste kleding; geen blote benen of armen en dames een hoofddoek of sjaal over je haar.

 

 

 

Quad tour Marrakech
Volgen Dustin Hoffman:
Laatste berichten van

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *